Facebook
Classificatori de piragüisme dels Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018
29/03/2018

La instal·lació de piragüisme del Baix Llobregat recupera l’esperit de Barcelona-92 amb aquestes proves en les que participaran més de 300 joves palistes de 60 països.

 

Barcelona, 26 de març de 2018. El Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels,  ha estat l’escenari de la presentació del classificatori de piragüisme dels Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018, que es disputaran del 12 al 15 d’abril.  Aquesta  emblemàtica instal·lació des Jocs de Barcelona-92, que continua més viva que mai, recupera l’esperit de les grans competicions.  Més de 300 joves palistes, d’entre 15 i 16 anys,  de 60 països competiran  per aconseguir una de les 58 places que donen accés als Jocs de la Joventut de Buenos Aires d’aquest mes octubre.  El Canal Olímpic de Catalunya torna al aparador internacional i a la ‘champions’ del piragüisme de la ma de la Federació Internacional de Piragüisme i del Comitè Olímpic Internacional.   Durant l’acte han intervingut  Arseni da Palma,  Director del Canal Olímpic de Catalunya i director de la competició, Juan José Román Mangas, President de la Federació Espanyola de Piragüisme,  Héctor Félix Romero, Cònsol Adjunto del Consulat  General de la República Argentina a Barcelona, Fernando Cerpa, Regidor d'Esports, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Castelldefels, Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport. 

Arseni da Palma, director de la competició i del Canal Olímpic de Catalunya ha destacat que “per nosaltres es el primer pas per ressituar  el Canal Olímpic de Catalunya en el primer pla internacional. Durant els dos últims dos anys hem treballat conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport i la Federació Internacional per adequar-nos a les noves exigències i tenir el canal a punt per rebre competicions de nivell.  Vull destacar que una part de la inversió feta en infraestructures ha servit per renovar alguns equipaments que  encara eren de l’any 1992.”

 images.ashx?id=35812

 Fernando Cerpa, regidor d'Esports, Joventut i Gent Gran de l’ajuntament de Castelldefels, ha desitjat èxit a la competició i ha explicat que “Castelldefels es una ciutat que viu amb passió l’esport.  Conjuntament  amb el Canal Olímpic hem treballat per aconseguir la màxima difusió entre els nostres conciutadans y ajudar a portar públic a les grades del Canal Olímpic de Catalunya.  En aquest sentit ens hem preocupat de fer arribar tota la informació als centres d’ensenyament  i ser proactius amb els nostres mitjans de informació d’àmbit local.”  

Juan José Román Mangas, president de la Federació Espanyola de Piragüisme, ha reconegut que durant els Jocs Olímpics de la Joventut  participaran els futurs campions olímpics. A nivell espanyol  ha manifestat que “es difícil saber si en el futur es podrà seguir mantenint els èxits de la selecció espanyola de piragüisme  -tres medalles d’or, una de bronze  i quatre diplomes en els Jocs Olímpic de Rio de Janeiro 2016-  ja que sempre es incert  saber el que depararà el futur.  Des de la federació espanyola nosaltres treballem amb molta consistència e insistència  a formar, tecnificar als joves i atendre les seves necessitats. Las figures que ha generat  el nostre esport com Saúl Craviotto  i Maialen Chourraut son el millor  exemple pels nostres joves piragüistes.”

 Héctor Félix Romero, Cònsol Adjunt del Consolat  General de la República d’Argentina a Barcelona, ha presentat la competició dels Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a Buenos Aires. En aquest sentit ha remarcat que  “és tracta dels tercers Jocs Olímpics de la Joventut, els primers fora d’Àsia , i el compromís d’Argentina, més enllà de la ciutat, amb el Comitè Olímpic Internacional  es total per aconseguir l’èxit.  Hi ha una zona de Buenos Aires que s’ha remodelat gracies a la vil·la olímpica i al parc olímpic.  A més s’aprofiten altres instal·lacions esportives. En el cas del piragüisme , en particular,  les probes es faran a Puerto Madero, un indret molt bonic de la ciutat.”   

Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, ha volgut incidir en que “en aquest esdeveniment internacional estem col·laborant les tres administracions, que es com s’ha de treballar. La Diputació vol donar suport als ajuntaments i ajudar a internacionalitzar els municipis mitjançant l’esport.  Aquest cas es un clar exemple de com ajudar a donar visibilitat internacional a Catelldefels  amb una prova de piragüisme de nivell internacional.”   

L’acte l’ha tancat Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, qui ha reconegut que “ens agradaria poder convertir el Canal Olímpic de Catalunya en un centre d’alt rendiment de piragüisme. A Catalunya funcionen 7 centres de tecnificació de diverses modalitats esportives i voldríem  transformar aquesta instal·lació  en un altre espai d’aquest  tipus, reconegut per la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes. Que fos una fabrica de campions en el camp del piragüisme”.

Sobre la competició ha destacat que  “la Generalitat  ha fet un esforç important de inversió, al voltant de mig milió d’euros, i no volem que el classificatori del Jocs Olímpics de la Joventut sigui una competició aïllada. El seu llegat ha de servir per poder acollir altres proves”.

La competició mundial classificatòria de piragüisme per als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018 és disputarà al Canal Olímpic de Catalunya. La competició pròpiament dita es farà del 12 al 15 d’abril, però a partir del 6 d’abril començaran els entrenaments lliures per a les diverses delegacions.

 

« Volver