Facebook
La Secretaria General de l’Esport, guardonada per la Federació Espanyola de Piragüisme pel suport a la promoció i l’organització d’esdeveniments
05/02/2019

La Federació Espanyola de Piragüisme va celebrar dissabte passat, a l’auditori Goyeneche del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a Madrid, la 36a Gala anual, en què va homenatjar els esportistes que han aconseguit 71 medalles internacionals durant el passat 2018, entre elles les del campió mundial i europeu Carlos Garrote, que vam tenir competint durant els Jocs Mediterranis Tarragona 2018, a les nostres instal·lacions del Canal Olímpic.

Per altra banda, la gallega Teresa Portela va ser escollida com a millor palista sènior amb un or als Jocs Mediterranis i finalista en els Mundials. La collita de podis correspon als 21 obtinguts en Campionats del Món, 25 en Europeus, 4 en els Jocs Mediterranis, 17 en Copes del Món, 3 en el Mundial Universitari i una als Jocs Olímpics de la Joventut.

A banda d’11 premis nacionals, la Federació Espanyola ha fet entrega de les mencions especials i de reconeixement. Jordi Congost, director del Canal Olímpic de Catalunya, va estar present a l’acte en representació de la Secretaria General de l’Esport (SGE) de la Generalitat de Catalunya per recollir la menció especial de recolzament institucional de 2018 que ha rebut la SGE per l’organització del Classificatori Mundial dels Youth Olympic Games, així com per la contribució a la realització de les proves de piragüisme dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i altres proves de piragüisme arreu de Catalunya.

El president del COE, Alejandro Blanco, va imposar les insígnies i medalles concedides per la institució olímpica a membres de diferents estaments d’aquesta Federació, entre ells al seu president, Juan José Román Mangas.

Finalment, José Perurena, president de la Federació Internacional de Piragüisme i membre del Comitè Olímpic Internacional, va afirmar que “Espanya lidera juntament amb Alemanya el piragüisme europeu i passa a ser la cinquena potència mundial”.

« Volver