Facebook
V LLIGA DE L'EST - CAMPIONAT DE VELOCITAT DE CATALUNYA
11/06/2019

Aquest dissabte, 15 de juny es disputarà al Canal Olímpic de Catalunya la Competició de la Lliga de l’Est. Una competició que neix a l’any 2015 de la mà d’Esteban Celorrio, president de la Federació Aragonesa.

 

QUE ÉS LA LLIGA DE L’EST?

Cada any és seleccionen 3 competicions dels calendaris d’Aragó, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Una de velocitat, una altra de marató i la tercera de fons. D’aquestes competicions sortiran els vencedors de la Lliga de l’Est.

Durant aquest 5 anys les immillorables condicions, herència del seu passat olímpic, ha fet que la pista de Castelldefels l’hagin fet seu fixe de la prova de velocitat.

“La Lliga de l’Est que va néixer per les 3 autonomies fundadores va aconseguint fama i actualment s’han unit Balears, Cantabria, Andalusia i Galicia. Any rere any volem seguir creixent”.

 

JORDI CONGOST, Director del Canal Olímpic de Catalunya.

El Canal Olímpic és una instal·lació que reuneix les condicions ideals per a la pràctica del piragüisme. La Lliga de l’Est d’enguany ha de servir perquè els amants del piragüisme a Catalunya puguin gaudir d’una de les competicions més importants en l’àmbit estatal. L’últim any en el canal s’han pogut organitzar proves de gran nivell internacional, com el classificatori per als jocs de la joventut i els jocs del Mediterrani, que ha permès tornar a situar el Canal Olímpic en la primera línia del panorama nacional i internacional.

Hem d’agrair a la Federació Catalana de Piragüisme, la Federació Espanyola i, sobretot, al Club Piragüisme Castelldefels, la seva voluntat i dedicació perquè l’organització d’aquesta prova es pugui realitzar en el canal Olímpic. La intenció de cara al futur és que aquests pròxims anys es pugui consolidar una oferta de competicions de primer nivell perquè puguem gaudir dels millors piragüistes en l’àmbit estatal i internacional.

Pensem que el Canal Olímpic és un dels millors llocs per a la pràctica del piragüisme, en particular per al piragüisme de velocitat, i pensem que reunim les condicions òptimes per ser receptors de proves de primer nivell i que això permeti que el piragüisme creixi a Castelldefels i a Catalunya.

 

 PARTICIPANTS

Dissabte participaran en la competició uns 500 palistes vinguts d’Andalusia, Aragó, Balears, Cantabria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galicia i Murcia.

 

COMPETICIÓ DE 200 METRES

Per què 200 metres? Quaranta segons és el que triguen de mitjana les piragües a recórrer aquests 200 metres; llançar aquestes fràgils embarcacions a més de 20 km per hora requereix un domini i una tècnica que donen a aquesta distància un enorme atractiu per als competidors i per al públic.

No hi ha temps per a acomodar-se: la emoció és màxima. Unes dècimes donaran la victòria al més ràpid.

L'Equip Olímpic Espanyol és un gran especialista en aquesta distància, la qual cosa anima. a molts esportistes a entrenar-se per a ella.

 

MODALITATS

K1:

  • La soledat del competidor.
  • Màxima concentració.
  • Màxima responsabilitat.

K2:

  • Quan la teva seguretat ve de la confiança en el teu company/a.

K4:

  • El piragüisme, esport individual que es torna d’equip.

 

El Piragüisme té els seus orígens en els caiacs esquimals i en les canoes canadenques.

Des de 1936, en els Jocs Olímpics de Berlín, va passar a ser modalitat olímpica.

A Espanya existeix la Federació Espanyola de Piragüisme des de 1960.

 

C1 i C2:

Les canoes tenen els seu origen a Canadà. Aquesta modalitat la veurem aquest dissabte al Canal en C1 (embarcacions sense timó, de gran dificultat, només per palistes genials) i C2 (la absoluta coordinació dels dos tripulants aconsegueix una perfecta navegació).

 

LES CATEGORIES QUE PARTICIPARAN

  • Benjamins alevins: De 8 a 12 anys. Tot és il·lusió, tot és joc, tot és aprendre.
  • Infantils: Els campions/es. De 13 a 14 anys. Comencen a competir a nivell estatal.
  • Cadets: Somien amb ser campions i treballen de debò per a això. Tenen 15 i 16 anys.
  • Juvenils: De 17 i 18 anys, passen a competir en lligues superiors, al costat de les seves admirades figures del Club.
  • Sènior: La categoria on tot és possible, la culminació d’una carrera esportiva. 19 anys.
  • Veterans/es: A partir de 35 anys, el piragüisme és un esport que permet continuar practicant-lo a edats molt avançades, mantenint un estat de forma notable.
  • ParaCanoe: Sempre es pot fer piragüisme, només es necessita il·lusió i ganes de superar-se.

*Es fan embarcacions mixtes per categories infantil, cadet, júnior, sènior en K2 i en K4 absoluta (es barregen totes les categories).

En els equips es permetran embarcacions mixtes que competiran en categoria masculina, una veritable igualtat entre dones i homes podent formar part d’un mateix equip.

« Volver